"Sağlıkta Daima Üstün" Mottosu Gerçekleşiyor

“Sağlıkta Daima Üstün” sloganı ile bölgesine ve şehrine kaliteli hizmet sunmayı amaçlayan Araştırma ve Uygulama Hastanesi, bünyesindeki pozitif yönlü gelişmeleri ve değişmeleri paylaşmak amacıyla bir basın toplantısı düzenledi. Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Murat Ali Dulupçu ile Prof. Dr. Mehmet Saltan, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alim Koşar, SDÜ Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mehmet Yıldırım ve başhekim yardımcıları basın mensuplarıyla bir araya gelerek Hastanenin akademik yapılanması ve hayata geçirilmesi planlanan projeler hakkında bilgiler verdi.

Katılımcı basın mensuplarına küçük çaplı bir sağlık kontrolü hizmetinin de sunulduğu toplantıda Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Ali Dulupçu, sağlık hizmetleri sunmanın yanında eğitim-araştırma faaliyetlerinde bulunma ve akademisyen yetiştirme misyonlarını üstelenen üniversite hastanelerinin dinamik yapıya sahip olduğunu belirtti. Fiziki yapılanmanın yanı sıra insan kaynağının daha fazla önem arz ettiğini sözlerine ekleyen Dulupçu, hizmet verecek akademisyen sayısında gelişmeler olduğunun müjdesini verdi.

Tıp fakültelerinin en önemli iki görevini “sağlık bilinci oluşturmak” ve “sağlığımızı emanet edebileceğimiz iyi doktorlar yetiştirmek” olarak tanımlayan Dekan Prof. Dr. Alim Koşar ise “Bir insan için en önemli şey sağlıktır. Günümüzde çok fazla hastalık var ve bizler, halkımızda sağlık bilinci oluşturma yönünde yürüttüğümüz çalışmalara devam edeceğiz. Bununla birlikte sağlığımızı emanet edebileceğimiz doktorları da en iyi şekilde yetiştirmeye devam ederek insanlarla buluşturacağız.” diye konuştu.  Koşar, konuşmasının devamında hastanenin akademik yapılanmasından bahsederek 2016 yılı itibariyle SDÜ ailesine katılan hekimler hakkında bilgi verdi.

Başhekim Prof. Dr. Mehmet Yıldırım de üçüncü basamak Üniversite Hastanesinde verilen hizmetin kalitesinin artarak devam ettiğini belirterek “Yetiştirdiğimiz öğrencileri nitelikli, donanımlı ve kalifiyeli doktorlar olarak mezun etmeye çalışıyoruz.” dedi. Yıldırım, 2016 yılı sonunda yapılan “sağlıkta kalite değerlendirmeleri”nde 95 puan alarak kalitesini bir kez daha kanıtlayan kurumun, yeşil kartlı hastalara sevksiz muayene imkanı sunduğunu; her geçen gün artış gösteren hasta potansiyeli ile birlikte ortaya çıkan ek bina ihtiyaçlarına cevap vereceğini söyledi.

Her geçen gün artan hasta potansiyeli göz önüne alındığında ilk olarak 100 yataklı Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi projesini hayata geçirmeyi planladıklarını ifade eden Yıldırım, poliklinik ve yataklı servislerin yer alacağı hastanenin yaz aylarında temelinin atılacağını sözlerine ekledi.

Yayın Tarihi: 8.2.2017
Yayınlayan: SDÜ Basın