Üniversite Hastaneleri "Global Bütçe Uygulamaları Çalıştayı"nda Bir Araya Geldi

Süleyman Demirel Üniversitesi Araştırma Uygulama Hastanesi Müdür Yardımcısı Erdoğan Taşçıoğlu ve global bütçe ile ilgili birimlerde görev alan SDÜ ekibi, Eskişehir Osman Gazi Üniversitesi Hastanesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi tarafından düzenlenen “Global Bütçe Uygulamaları Çalıştayı”na katıldı.

Çalıştayda, Sosyal Güvenlik Kurumu ile bu yıl yapılacak Global Bütçe Anlaşması kapsamında yeni başlayan uygulamaların bilinmeyen yönleri anlatıldı, yaşanabilecek sorunlar hakkında bilgiler verildi. Sistemdeki değişikliğin 3. basamak sağlık hizmeti veren üniversite hastanelerine etkileri üzerine fikir alışverişi yapıldı; sağlık hizmetleri sunmanın yanı sıra eğitim-araştırma faaliyetlerinde bulunan ve akademisyen yetiştiren üniversite hastanelerinin problemlerinin çözümü için işbirliği gerçekleştirileceği belirtildi.

Yayın Tarihi: 30.1.2017
Yayınlayan: SDÜ Basın