'Jeotermal Enerji ve Maden Arama' Konulu Seminer Düzenlendi

Süleyman Demirel Üniversitesi Yerbilimleri Kulübü tarafından 'Jeotermal Enerji ve Maden Arama ' konulu seminer Mühendislik Fakültesi E8 Auditorium da gerçekleşti.

Sektör, üniversitemiz öğretim görevlileri ve öğrencilerden yoğun ilgi gören seminerin açılış konuşmasını yapan Kulüp Başkanı Serhat Bayhan, Jeotermal enerjinin ülkemiz açısından öneminden bahsederek Jeoloji ve Jeofizik Derneği ile öğrencileri buluşturan seminerin  faydalı olacağına duyduğu inancı dile getirdi. Ayrıca  seminere konuşmacı olarak katılan Dernek Başkanı Adil Özdemir’e ve emeği geçenlere teşekkür etti.

Açılış konuşmasının ardından Yerbilimleri Kulübü Akademik Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Yakup Umucu, Yerbilimleri Kulübü’nün daha önce yapılmayanı yaptığını belirterek Jeoloji, Jeofizik  ve Maden Mühendisliği bölümlerini bir araya getiren seminerin yararlı olacağını belirtti.

İki bölümden oluşan seminerin ilk bölümünde maden arama yöntemlerinden bahseden Dernek Başkanı Jeoloji Yüksek Mühendisi Adil Özdemir, ikinci bölümde jeotermal enerji hakkında bilgi vererek tecrübelerini aktardı. Özdemir, seminer sonunda öğrencilerle bir araya gelerek sektörün püf noktaları hakkında bilgiler verdi.

Yayın Tarihi: 8.5.2015
Yayınlayan: SDÜ Basın