15 Temmuz Ruhu Afiş Tasarım Yarışması Sonuçlandı

Bin yıldır üzerinde yaşadığımız bu topraklar, milletimizin canları pahasına gösterdiği onurlu mücadele ile vatan olmuştur.

15 Temmuz 2016 gecesi yaşanan hain darbe girişimi karşısında da milletimiz, istiklal ve istikbaline sahip çıkmıştır. Anadolu’nun büyük, güçlü ve güvenilir üniversitelerinden biri olmanın verdiği sorumlulukla Üniversitemiz, teröre karşı bir farkındalık yaratmak; Anadolu toprakları üzerinde birlikte kardeşçe yaşama istencimizin hiçbir güçle yok edilemeyeceğini anlatmak, 251 demokrasi şehidimize ve çok sayıdaki gazimize minnet duygumuzu ifade etmek amacıyla “15 Temmuz Ruhu Afiş Tasarım Yarışması” düzenledi.

Ülkemizin farklı üniversitelerinden çok sayıda başvurunun alındığı yarışmada öğrenciler kutlu mücadeleyi yansıtan afiş tasarımı sundu. 24 Haziran- 9 Temmuz 2019 tarihleri arasında yapılan başvurular, uzman jürilerce değerlendirildi.

Yarışma sonucuna göre KRAL-1 rumuzlu SDÜ Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü 4. sınıf öğrencisi Günsel Kutlu’nun afiş tasarımı ikinci, B0358 rumuzlu Pamukkale Üniversitesi Mimarlık Fakültesi 3. sınıf öğrencisi Bayram Çakal’ın afiş tasarımı üçüncü oldu. ZESRE-1 rumuzlu SDÜ GSF Grafik Tasarım Birimi 3. sınıf öğrencisi Sevde Taşkıran, gkc10 rumuzlu Kocaeli Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü 4. sınıf öğrencisi Gökhan Kaya, INS15 rumuzlu Anadolu Üniversitesi Sosyoloji Bölümü 3. sınıf öğrencisi Ramazan Çufadar, H3YYY rumuzlu Anadolu Üniversitesi Kültürel Miras ve Turizm Bölümü 2. sınıf öğrencisi Melis Akgöz, RFYLR İstanbul Arel Üniversitesi Grafik Tasarım Bölümü öğrencisi Refik Yalur ile Wizar rumuzlu SDÜ GSF Grafik Tasarım Bölümü 3. sınıf öğrencisi Onur Ok’un afiş tasarımları mansiyon ödülüne layık görüldü.

Yapılan değerlendirmeler sonucunda birincilik ödülüne uygun afiş tasarımı bulunamadı.

Yayın Tarihi: 12.07.2019