Senato Kararları Top. No: 468

1- “Artık Doğada Büyümeyen Bir Kuşak Var” diyerek insanları doğaya yönlendirme ve motivasyonlarını arttırma amacıyla yaptığı belgesel ve TV programları ile doğadaki insanı arayan, geçmişimizin izini sürerek halen doğada yaşayan insanın mücadelesini anlamaya ve anlatmaya çalışan Serdar KILIÇ’a, insan-doğa ilişkilerine yönelik gerçekleştirdiği başarılı çalışmalarından dolayı Üniversitemiz Orman Fakültesi Dekanlığı tarafından Toplumsal Katkı Ödülü verilmesine oy birliği ile karar verildi.

2- Vestel markasıyla Türkiye’nin milli ekonomisine büyük katkı sağlayan, yerli sermaye ile yatırım yapma kabiliyetimizi güçlendiren Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif ZORLU’ya, Ülkemize kazandırdığı katkılar sebebiyle Elektronik Mühendisliği ve İnovasyon alanında Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği Bölüm Başkanlığı tarafından Fahri Doktora Payesi verilmesine oy birliği ile karar verildi.

3- Ziraat Fakültesi Ziraat Mühendisliği Programı açılması ve 2017-2018 eğitim-öğretim güz yarıyılında 130 (yüz otuz) öğrenci kontenjanı verilmesine, öğrenci alım şartları ders müfredatları ve çekirdek program oluşturulmasıyla ilgili dosyanın birimden geldiği şekliyle kabulüne ve konunun Yükseköğretim Kurulu Başkanlığına arzına oy birliği ile karar verildi.

4- Mühendislik Fakültesi bünyesinde Yer Bilimleri Mühendisliği Bölümünün açılmasına ve 2017-2018 eğitim-öğretim güz yarıyılında 60 (altmış) öğrenci kontenjanı verilmesine ve konunun Yükseköğretim Kurulu Başkanlığına arzına oy birliği ile karar verildi.

Yayın Tarihi: 3.3.2017
Yayınlayan: SDÜ Basın