Senato Kararları Top. No: 465

Toplantı Tarihi: 24/01/2017

Toplantı No: 465

1-Süleyman Demirel Üniversitesi Kalite Güvence Sistemi Kurulması ve Kalite Komisyonu Çalışma Usul ve Esaslarına İlişkin Yönerge ile Süleyman Demirel Üniversitesi Araştırma Görevlileri Konseylerinin Kurulmasına İlişkin Yönerge’lerinin Üniversitemiz Senato üyelerinin görüşlerine sunularak değerlendirilmesinin uygunluğuna oy birliği ile karar verildi.

2- Üniversitemiz Ortak Zorunlu/Seçmeli Dersler Eğitim ve Öğretim Sınav Yönergesi’ndeki değişikliğin birimden geldiği ekteki şekli ile kabulüne oy birliği ile karar verildi.

3- 2017- 2018 öğretim yılında Üniversitemiz Yükseköğretim programlarına, merkezi yerleştirme ve özel yetenek sınavı yöntemleriyle (2017 ÖSYS) alınacak öğrenci kontenjan ve koşul önerilerinin birimden geldiği ekteki şekli ile kabulüne oy birliği ile karar verildi.

4- İlahiyat Fakültesi 2016- 2017 Eğitim Öğretim Yılı Akademik Takviminde 30.12.2016 olarak belirlenen Zorunlu Arapça Hazırlık Sınıfı II. vizelerinin hava şartları nedeniyle 10.02.2017 tarihine ertelenmesine oy birliği ile karar verildi.

5- Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Bölümünde 2016- 2017 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılından itibaren EGT- 801 İşaret Dili dersinin Üniversite Ortak Seçmeli ders olarak açılmasına oy birliği ile karar verildi.

6- Fen Bilimleri Enstitüsü “Süleyman Demirel Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Tez Ödül Yönergesi” nin iptal edilmesine oy birliği ile karar verildi.

7- Üniversitemiz Ziraat Fakültesi Tarım Makineleri ve Teknolojileri Mühendisliği Bölümü adı altında bulunan Tarım Makineleri Anabilim Dalının Tarım Makineleri ve Teknolojileri Mühendisliği Anabilim Dalı olarak değiştirilmesine ve konunun Yükseköğretim Kurulu Başkanlığına arzına oy birliği ile karar verildi.

8- 26 Kasım 2016 tarihinde Resmi Gazetede yayımlanan Yükseköğretim Kurumları Bilimsel Araştırma Projeleri Hakkında Yönetmelik gereği Üniversitemiz Bilimsel Araştırma Projeleri Komisyon üyelerinin belirlenen şekliyle kabulüne oy birliği ile karar verildi.

Yayın Tarihi: 24.1.2017
Yayınlayan: SDÜ Basın