Senato Kararları Top. No: 456

SENATO KARARLARI

Toplantı Tarihi: 16/07/2016

1-Üniversitemiz Senatosu, 15 Temmuz Cuma günü akşamı ülkemize ve demokrasimize yönelik Kalkışmayı şiddetle reddederek aşağıdaki bildirinin kamuoyuna duyurulmasına oy birliği ile karar verdi.

SENATO BİLDİRİSİ

16 Temmuz gecesi Türk demokrasi tarihimizde, hem kendi vatandaşına silah doğrultacak kadar gözü dönmüş bir çetenin milletimize yaşattığı acılarla, hem de yine o aziz milletin bu çeteye canı pahasına verdiği destansı demokratik karşılık ile yerini almıştır. Devletimizin birliğine ve ülkenin demokratik niteliğine kast etmiş gözü dönmüş bir grup, hiç bir hukuk, ahlaki ilke ve vicdan tanımaksızın kendi vatandaşının canına kast etmeyi, ülkemizi dünyadan koparmayı göze almış ve kendi halkına saldırmaya cüret edebilmişlerdir. Milli iradeyi hiçe sayan bu gözü dönmüş demokrasi düşmanları umutsuz kalkışma girişimleri ile ne yazık ki masum insanlarımızı, emniyet güçlerimizi ve askerlerimizi katletmişlerdir. Çok kısa bir süre içinde aziz milletimiz dünya demokrasi tarihine geçecek bir tepki göstererek, bağrından çıkan gerçek vatansever asker ve emniyet güçleri ile omuz omuza bir demokrasi destanı yazmıştır.

Süleyman Demirel Üniversitesi olarak bu kalkışma girişimini lanetliyor ve nefretle kınıyoruz. Üniversite olarak baştan itibaren tarafımızı sadece milli iradenin yanında belirlediğimizi tüm ülke kamuoyuna ifade ediyoruz. Halkımızın iradesi ve demokrasi dışında hiçbir iradeyi tanımadığımızı açıkça beyan ediyoruz. Darbe veya kalkışma; adı ne olursa olsun kendi vatandaşına saldırmayı göze alan bu hareketi asla kabul etmiyoruz, kabullenmiyoruz. Demokrasi ve milli iradeye yürekten inanmış bir Üniversitenin mensupları olarak aynen dün olduğu gibi bugün de safımızı seçilmiş meşru hükümet yanında belirliyoruz. Gün, siyasi farklılıkları ve rekabeti bir kenara bırakıp demokrasiye sahip çıkma günüdür. Kamuoyuna saygı ile duyururuz.

Yayın Tarihi: 16.07.2016
Yayınlayan: SDÜ Basın