Senato Kararları Top. No:446

1-2015-2016 eğitim-öğretim yılından geçerli olmak üzere üniversitemizin tercih edilirliliğini artırmak amacıyla üniversitemiz fakültelerine veya yüksekokullarına kendi puan türüne göre ilk üç sırada tercih ederek yerleşen öğrencilerin ödüllendirilmesi ve uygulamanın başlatılmasına oy birliği ile karar verildi.

2- Üniversitemiz Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu, Sütçüler Prof. Dr. Hasan Gürbüz Meslek Yüksekokulu, Keçiborlu Meslek Yüksekokulu, Uluborlu Selahattin Karasoy Meslek Yüksekokulu, Senirkent Meslek Yüksekokulu, Yalvaç Meslek Yüksekokulu, Atabey Meslek Yüksekokulu, Aksu Mehmet Süreyya Demiraslan Meslek Yüksekokulu, Gönen Meslek Yüksekokulu, Şarkikaraağaç Meslek Yüksekokulu, Yalvaç Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu, Müdürlüklerinin ve Mühendislik Fakültesi, İlahiyat Fakültesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Teknoloji Fakültesi, Fen-Edebiyat Fakültesi ve Orman Fakültesi Dekanlıklarının I. Öğretime aktarılması uygun görülen öğrencilerin aktarım teklifinin uygunluğuna ve konunun Yükseköğretim Kurulu Başkanlığına arzına oy birliği ile karar verildi.

3-Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Enstitüsüne alınacak yabancı uyruklu öğrenci başvuru ve kayıt şartlarının ilgili birimden geldiği şekliyle kabulüne oy birliği ile karar verildi.

4-Üniversitemiz Fen Bilimleri Enstitüsüne alınacak uluslararası öğrenci kabul kriterlerinin ilgili birimden geldiği şekliyle kabulüne oy birliği ile karar verildi.

5-Üniversitemiz Eğitim Bilimleri Enstitüsü Lisansüstü Programlarına alınacak uluslar arası öğrenci başvuru, kabul ve kayıt koşullarının ilgili birimden geldiği şekliyle kabulüne oy birliği ile karar verildi.

6-Teknoloji Fakültesi 2015-2016 eğitim-öğretim yılı Çift Anadal/Yandal Ders Planlarında yapılan değişikliğin ilgili birimden geldiği şekliyle kabulüne oy birliği ile karar verildi.

7-Süleyman Demirel Üniversitesi Orman Yangınlarıyla Mücadele Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin kapatılmasının uygunluğuna ve kapatılmasına dair karar ekinde yer alan yönetmeliğin çıkarılmasına oy birliği ile karar verildi.

Yayın Tarihi: 8.10.2015
Yayınlayan: SDÜ Basın