24 Temmuz 2014 Perşembe Isparta 30°C, Açık

Rektör İbicioğlu, Telekonferansla Odlar Yurdu Üniversitesine Seslendi

15.05.2012

Süleyman Demirel Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi tarafından Azerbaycan’da ve bölgemizde faaliyet gösteren turizm işletmecilerine yönelik düzenlenen “Müşteri Odaklı Hizmet” konulu panel, Araştırma ve Uygulama Hastanesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Panel kapsamında Azerbaycan Odlar Yurdu Üniversitesine telekonferans sistemiyle bağlanıldı. Panelin açılış konuşmasını yapan Yaşam Boyu Eğitim AUM Müdürü Yrd. Doç. Dr. Orhan Adıgüzel, Azerbaycan Odlar Yurdu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Valiyev ile Yaşam Boyu Eğitim AU Merkezinin bir şubesinin Odlar Yurdu Üniversitesinde açılmasıyla ilgili imzalanan işbirliği protokolü ve merkez bünyesinde yürütülen faaliyetler hakkında bilgi verdi.

Odlar Yurdu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Valiyev ise geçen yıl Almanya’da düzenlenen Eurovision Şarkı Yarışması’nda birinci olan Azerbaycan’a dünyanın birçok ülkesinden turist geldiğini belirterek bu ziyaretlerin ülkede turizmi artıracağına ve ülke halkının konukseverliğinin de buna katkı sağlayacağına duyduğu inancı dile getirdi. Azerbaycan ev sahipliğinde gerçekleştirilecek 2012 Eurovision Şarkı Yarışması'nda Azerbaycan ya da Türkiye’nin birinci olmasını istediğini de vurgulayan Valiyev, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu’na gösterdiği ilgiden dolayı teşekkür etti.

Sözlerine “Bir millet, iki devlet dediğimiz, özümüz içinde öz gördüğümüz Azerbaycan’la beraber tüm bireylerimizi bilgi çağına yönelik eğiteceğimiz sürekli öğrenme programına hoş geldiniz” diyerek başlayan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu da, 21 yüzyılın en önemli özelliğinin bilginin kazandığı önem olduğunu belirtti. İbicioğlu, edindiği bilgiyle tabiattaki varlıklara karşı üstünlük sağlayan insanoğlunun, donanımının daha fazla olmasıyla başka milletlere ve başka kültürlere üstünlük sağlayacağını söyledi. Bilginin sürekli yenilendiğini vurgulayan İbicioğlu, “SDÜ olarak biz Yaşam Boyu Eğitim Merkezimizde farklı konularda eğitim veriyoruz. Bu durumda yurtdışında öncelikli yaralanması gereken ülke insanı can Azerbaycan insanlarıdır dedik. Yaşam Boyu Eğitim faaliyetleri kapsamında ilk kez turizm ve hizmet sektöründe eğitimlere başladık. Öyle bir zaman gelecek ki, sınırlar önemini kaybedecek; artık herkes internet ortamından ya da telekonferans sistemiyle eğitim alabilecek. Eğitim uzaktan eğitime doğru kayıyor. Dünyanın değişik yerlerindeki öğrencileri buradan eğitebileceğiz.” dedi.

Bilginin hız kazandığı günümüzde bilgiye ulaşma yollarını bilmenin önemine değinen İbicioğlu, öğrenim ve öğretim metodları, yükseköğretimdeki yeni trendler ve rekabetçi ortamlar nedeniyle uzaktan eğitime yönelmelerin olduğunu, fakültelerde alınan temel eğitimlerin üstüne Yaşam Boyu Eğitim Merkezinde alınan kurslarla donanım kazanılacağını belirterek “Eğitim meselesi yaşam tarzımız olmak zorunda. Dünyadaki etkinliğimizin, yaşam konforumuzun artması, her alanda söz sahibi olabilmek, yaptığımız işin çok daha verimli olabilmesi için bilginin sektör ve ekonomiye kanalize edilmesi gerekiyor. Gelecek bizleri bekliyor.” diye konuştu.

Rektör İbicioğlu'nun konuşmasını izlemek için tıklayınız

Açılış konuşmalarının ardından Yaşam Boyu Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezince açılan “Öğrenci Dostu Konaklama İşletmesi Kursu”na katılanlara katılım plaketi verildi.

Daha sonra SDÜ öğretim görevlileri Özgür Davras, Mustafa Kavut, Nevzat Eraslan, Gürkan Kalkan ve Yrd. Doç. Dr. Gonca Manap Davras’ın konuşmacı olarak katıldığı ve SDÜ Öğretim Görevlisi İbrahim Çetintürk'ün başkanlığında gerçekleştirilen “Müşteri Odaklı Hizmet” konulu panele geçildi. Panelde, günümüzün yoğunlaşan rekabet koşulları hakkında bilgiler verilirken kuruluş ve müşteri arasında kurulan olumlu ilişkilerin üstünlük sağlayıcı bir faktör olduğu belirtildi.