24 Temmuz 2014 Perşembe Isparta 30°C, Açık

Diş Hekimliği Fakültesinin Eğitim Hizmetleri Devam Ediyor

10.06.2013

Kırzıoğlu, Keçeci ve Kömerik’ten Şanlıurfa’da Seminer

Süleyman Demirel Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Zuhal Kırzıoğlu, Prof. Dr. Diljin Keçeci ve Doç. Dr. Nurgül Kömerik tarafından da Şanlıurfa’da hizmet veren diş hekimlerine yönelik bir eğitim semineri düzenlendi.

Şanlıurfa’da yapılan ve bir gün süren eğitim seminerinde Prof. Dr. Zuhal Kırzıoğlu “Çocuk dişlerinde koruyucu tedaviler”, Doç. Dr. Nurgül Kömerik “Ağız cerrahisinde karşılaşılan komplikasyonlar ve başa çıkma yöntemleri”, Prof. Dr. Diljin Keçeci ise “Endodontide döner alet kullanımı” başlıklı sunumlarını gerçekleştirdi.

Pedodonti Anabilim Dalından Otistik Çocuklara Özel Ağız ve Diş Sağlığı

Süleyman Demirel Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Pedodonti Anabilim Dalı Gülşen Önal Otistik Çocuklar Eğitim Merkezini ziyaret etti.

Yapılan ziyarette ağız ve diş sağlığını korumanın önemi vurgulanarak, ebeveynlere, çocukların diş fırçalama alışkanlıklarını desteklemek amacıyla özel olarak hazırlanan görsel eğitim setleri dağıtıldı. Ayrıca, gerçekleştirilen sunumda otizmli çocukların diş tedavilerinde uygulanan özel davranış yönlendirme teknikleri hakkında da bilgiler verilerek, şunlar kaydedildi: "Otizmli çocuklarımızın, ağız ve diş sağlıklarını korumada ve diş tedavilerini mümkün olduğunca normal bir süreç olarak kabul edebilmelerinde, ailelere ve biz diş hekimlerine büyük bir görev düşmektedir. Otistik bir bireyin, ağız ve diş sağlığında bir fark yaratmak zaman alıcı bir uğraş olmakla birlikte, yeterince emek harcandığında, pozitif sonuçlar ve paha biçilemez ödüller getirmektedir. Bu nedenle, otizmli çocuklarımızın özel ihtiyaçları olan çocuklar oldukları göz önünde bulundurulmalı, ağız ve diş sağlıklarını sağlamak için uygun davranış yönlendirme teknikleri uygulanarak, yeterli iletişim kurulduğunda, başarılı olunacağı unutulmamalıdır."